Cégismertető

A TÓGAZDA Halászati Zrt. közel negyed évszázados fennállása óta az ország 9 megyéjében, közel 80 épített halastóban folytat halgazdálkodást.
 
Munkánk a halászat teljes vertikumát felöleli, az édesvízi fajok szaporításától, az étkezési méretű halak piacra juttatásáig.
 
A több kamionból és nagy teljesítményű teherautóból álló szállítóeszköz parkunkkal a hazai és európai uniós országok piacaira az év minden hónapjában szállítunk.
 
A nyári időszakban szinte kizárólag 3 nyaras pontyot értékesítünk horgász szervezeteknek és áruházaknak, ősszel azonban ragadozó halakat, süllő, csuka, harcsa és növényevőket (amúr, fehér és pettyes busa) is nagy tételben adunk el halfeldolgozóknak, áruházaknak és távoli országok halkereskedőinek is.
 
Technológiánkban olyan módszereket alkalmazunk, amely kevés takarmány felhasználást és jelentős természetes táplálék (plankton szervezetek) etetését jelent. Így halaink nem zsíros húsúak, szinte azonos minőséget nyújtanak, mint a természetes vizekben fogott halállományoké. Haletetésre tápokat, premixeket, gyógyszereket nem használunk, így termékeink közel állnak a minősített „bio hal” kategóriához.
 
Ennek köszönhetjük, hogy hosszú évek óta jelen vagyunk régebbi Európai Uniós országok horgász piacán és olyan multinacionális céghálózatokban, amelyek a környező országokban is folyamatosan kínálnak élő és feldolgozott édesvízi halakat. A környező országokba nemcsak áru halat, hanem gyakran ivadék-és tenyész halállományokat is exportálunk, amelyeket telepeink folyamatos állategészségügyi kontrollja előz meg.
 
Cégünk a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület hasznosítók Szövetségének tagjaként 2013. augusztusában Szigetváron rendezte meg a XXXIX. Országos Halfőző Versenyt az érdekvédelmi szervezettel közösen.
 
magyar
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020